Oxythera s-a nascut in august 2018, dar povestea din spatele centrului nostru a inceput cu 8 ani in urma. Este povestea dnei Gabriela Ghircoias, co-fondatorul Oxythera, care a decis sa deschida centrul din Brasov intr-un efort de a face cunoscute efectele oxigenoterapiei hiperbare cat mai multor oameni. Astfel, inspirata de propria-i experienta si lupta cu o boala nediagnosticata la timp, dna Gabriela Ghircoias infiinteaza Oxythera si deschide primul sau centru de medicina hiperbara in Brasov.

In anul 2010, doamna Ghircoias incepe sa experimenteze niste modificari in starea dansei de sanatate, modificari care includeau palpitatii, insomnie, hipertensiune arteriala, dureri articulare, ameteli, dezorientare, greata, senzatia de urechi si nas infundate, pete rosii si o presiune intracraniana insuportabila. Au urmat vizitele la medicul de familie si apoi la medicii specialisti, inclusiv endocroninolog, stomatolog, neurolog, cardiolog, ORL-ist, psihiatru, neurochirurg etc.

De-a lungul mai multor ani, doamna Ghircoias - un om plin de viata care mascheaza foarte bine o stare de sanatate care se deterioreaza zilnic - primeste diagnostice diferite, precum deviatie de sept, sinuzita, depresie etc. Merge la psihoterapie. Face nenumarate teste, de la CT si RMN la analize de sange extensive. RMN-ul arata doua demielinizari, dar niciunul dintre medici nu pune un diagnostic precis care sa justifice simptomele descrise de dansa.

Tratamentele prescrise sunt diverse, incluzand antidepresive si antiinflamatoare non-steroidiene. Totusi, niciunul dintre simptomele pe care le simte nu se amelioreaza. Intr-un final, dna Ghircoias ajunge la acupunctura, care, de-a lungul perioadei 2013-2016, ii imbunatateste oarecum starea de sanatate permitandu-i sa mearga inainte. Simptomele raman insa, desi sunt mai putin intense si frecvente.

Gabriela Ghircoias

In 2016, organismul dansei cedeaza. Dupa un drum frustrant prin diverse camere de garda si medici specialisti, ajunge, lipsita de orice speranta de a primi un diagnostic si vlaguita de boala, la o clinica de oxigenoterapie hiperbara. I se recomanda o serie de teste ale caror rezultate indica prezenta bacteriei Borrelia si diagnosticarea cu boala Lyme.

Doamna Gabriela incepe o serie de sedinte de oxigenoterapie hiperbara. Incet-incet, discutand si cu alti pacienti, si observand schimbarile benefice in propria stare de sanatate, doamna Gabriela adopta oxigenoterapia hiperbara ca modalitate de tratament pentru boala Lyme in completarea antibioticelor. Simptomele dnei Ghircoias se amelioreaza simtitor. Durerile articulare sunt aprope eliminate iar calitatea si durata somnului cresc simtitor.

Presiunea intracraniana scade la un nivel suportabil. Totusi, lupta cu boala Lyme nu este una usoara, mai ales in cazul dansei cand a fost diagnosticata atat de tarziu. Doamna Ghircoias isi vinde afacerea din Bucuresti, se muta in Brasov, si impreuna cu un prieten, cumpara o capsula pentru oxigenoterapie hiperbara, si deschide centrul din Str. Nicolae Titulescu, care ii devine atat afacere, cat si centru de tratament.

Aceasta este lupta unui om puternic cu niste simptome greu de suportat pe care niciunul dintre medicii specialisti consultati nu le-a asociat cu boala de care s-a dovedit ca sufera. Doamna Ghircoias, o optimista din fire, vede partea buna a lucrurilor: din tot stresul si toata suferinta s-a nascut Oxythera, un centru de tratament pentru toti cei care isi doresc o viata mai buna, fie ca sufera de o boala, vor sa isi imbunatateasca aspectul fizic, doresc sa isi duca organismul la un nou nivel de performanta sau vor sa atinga o stare de bine si de relaxare.

Oxigenare hiperbara

Viziunea Oxythera

Ne propunem sa oferim cel mai inalt standard in ceea ce priveste terapia cu oxigen hiperbaric, bazat pe echipamente profesionale si oameni pregatiti sa va fie alaturi oferind incredere, grija si respect.

Misiunea Oxythera

Misiunea noastra este sa oferim un sprijin real comunitatii prin crearea unei retele de centre terapeutice care sa readuca speranta in mijlocul oamenilor atunci cand se confrunta cu probleme care le par insurmontabile.

Valorile Oxythera

Valorile noastre sunt integritatea, loialitatea, impactul pozitiv asupra vietii oamenilor, dezvoltarea continua, devotamentul fata de calitate in tot ceea ce facem, compasiunea si daruirea pentru oameni.