Telefon
+40 728 302 104
E-mail
office@oxythera.ro
Program
Luni - Vineri: 8.00-19.00
Ce este oxigenoterapia hiperbara?

Oxigenarea hiperbara se refera la furnizarea de oxigen in tesuturi, in special in tesuturile lezate, traumatizate sau deteriorate, la o presiune mai mare decat cea atmosferica in scopul declansarii procesului de vindecare. OTH este tratamentul principal pentru embolie gazoasa si boala de decompresie. De asemenea, ea este o terapie adjuvanta in completarea protocoalelor de tratament standard pentru un numar mare de afectiuni. Descopera afectiunile medicale pentru care terapia cu oxigen hiperbara s-a dovedit benefica!

Ce este o camera hiperbara?

Camerele hiperbare sunt utilizate pentru administrarea oxigenoterapiei hiperbare, o procedura non-invaziva in care pacientul respira 95% oxigen. Exista camere hiperbare monoloc (pentru o singura persoana) si camere hiperbare multiloc (pentru mai mute persoane). Centrul nostru este dotat cu o camera hiperbara monoloc unde concentratia de oxigen este de 95% si presiunea este de 1.5 ori mai mare decat cea atmosferica. Astfel, se asigura furnizarea oxigenului la tesuturile afectate si stimularea procesului de vindecare la nivel celular.

Cum functioneaza OTH?

Principiul oxigenarii hiperbare este acelasi indiferent daca camera hiperbara este monoloc sau multiloc: respirarea aerului cu continut de 95-100% oxigen intr-o incapere etansa in care presiunea este de pana la 3 ori mai mare decat cea atmosferica. In cazul nostru, pacientul este inconjurat de oxigen in concentratie de 95-98% iar presiunea este de 1.5 ori mai mare decat cea atmosferica. Mediul foarte bogat in oxigen si presiunea crescuta a aerului respirat creste concentratia moleculelor de oxigen la nivelul tesuturilor deteriorate si grabeste, astfel, vindecarea.

Trimite-ne intrebarile tale!

Daca intrebarea ta nu se regaseste pe pagina noastra de intrebari frecvente, te rugam sa ne-o trimiti prin intermediul formularului de mai jos. Mesajul tau va ajunge la membrii echipei noastre care iti vor raspunde in cel mai scut timp!