Telefon
+40 728 302 104
E-mail
office@oxythera.ro
Program
Luni - Vineri: 8.00-19.00

Stresul este raspunsul emotional care rezulta din confruntarea noastra cu anumiti factori afectogeni. Factorii afectogeni pot fi cerinte, sarcini sau situatii percepute ca dureroase, dificile sau de mare importanta. Intelegerea modului in care raspundem la stres este esentiala atunci cand dorim sa implementam tehnici de management al stresului. In ultimii ani, oxigenarea hiperbara s-a dovedit a fi una dintre tehnicile cele mai eficiente de mentinere sub control a nivelului de stres.


Contrar parerii generale, stresul este necesar in viata noastra deoarece ne tine motivati si activi. El stimuleaza functiile cerebrale, permite dezvoltarea gandirii critice si imbunatateste capacitatea de concetrarea asupra unor sarcini specifice. Un nivel scazut al stresului duce la plictiseala si poate declansa depresia in unele persoane.

oxigenare hiperbara relaxare
oxigenare hiperbara relaxare
oxigenare hiperbara relaxare
oxigenare hiperbara relaxare
oxigenare hiperbara preventiva
oxigenare hiperbara preventiva

Caracterul multifatetat al oxigenarii hiperbare

Stresul si factorii traumatici pot deteriora celulele nervose. De asemenea, consumul excesiv de alcool, droguri si tutun declanseaza imbatranirea prematura a celulele nervoase. OTH stimuleaza capacitatea de regenerare a celulelor nervoase deteriorate.

In plus, oxigenarea hiperbara ajuta la imbunatatirea functiilor respiratorii, circulatorii si digestive. Alte efecte ale terapiei hiperbare includ reglarea menstruatiei si recuperarea rapida dupa zboruri lungi si/sau frecvente.

Pe masura ce nivelul stresului creste, raspunsul este, in mod obisnuit, unul care ne permite sa fim foarte productivi si sa ducem la bun sfarsit ceea ce avem de facut. Acest lucru ne da sentimentul de implinire si readuce nivelul stresului la normal. Totusi, atunci cand stresul creste peste limita normala, se instaleaza anxietatea, atacurile de panica si ingrijorarea.

In plus, raspunsul imunitar scade, ceea ce creste riscul de imbolnavire. Mai mult, multi se ingrasa, mai ales in jurul taliei, din cauza gustarilor la care recurg pentru a le aduce comfort cand se lupta cu stresul crescut.

Cum functioneaza OTH in lupta antistres?

Terapia cu oxigen hiperbaric este una benefica pentru reducerea nivelului de stres si atingerea unei stari generale de bine. Prin furnizarea unei cantitati mai mari de oxigen, OTH permite organismului sa functioneze mai bine in conditii de stres crescut. Drept urmare, calitatea vietii se imbunateste pe toate palierele: intelectual, mental, social, profesional si personal.

Cantitatea suplimentara de oxigen stimuleaza procesul de vindecare a organismului. In plus, creierul este si el foarte bine oxigenat, ceea ce duce la instalarea unei senzatii de calm si claritate mintala. Drept urmare, anxietatea si stresul scad considerabil si raspunsul emotional intens este inlocuit de o stare de relaxare.

Un exemplu bun este folosirea oxigenarii hiperbare de catre veteranii cu sindrom de stres post-traumatic. OTH reduce drastic simptomele asociate cu acest sindrom - anxietatea si depresia - ceea ce permite reintegrarea sociala mai rapida a veteranilor.

Beneficiile oxigenarii hiperbare in lupta cu stresul:

Imbunatatirea abilitatilor cognitive

Cresterea capacitatii de concentrare

Reducerea nivelului de anxietatate

Diminuarea simptomelor depresiei

Eliminare sentimentelor de furie

Reducerea oboselii

Cresterea calitatii somnului

Ameliorarea durerilor de cap

Diminuarea durerilor articulare si muscular