Terapia cu oxigen hiperbaric poate fi administrata ca adjuvant in tratamentul unui numar mare de afectiuni medicale. Bolile, leziunile, infectiile, interventiile chirurgicale si traumele pot restrictiona sau chiar bloca circulatia sangelui in zonele afectate, privandu-le de oxigenul necesar vindecarii.

Inhalarea oxigenului sub presiune face posibil transportul acestuia chiar si la nivelul acestor tesuturi traumatizate. In plus, atmosfera din camera hierbara contine 95% oxigen, de 4.5 ori mai mult decat concentratia oxigenului din aerul respirat. Astfel, cantitatea suplimentara de oxigen stimuleaza capacitatea naturala de vindecare a organismului.


oxigenare hiperbara medicala
Boala Lyme
oxigenare hiperbara medicala
Osteomielita
oxigenare hiperbara medicala
Arsuri termice
oxigenare hiperbara medicala
Rani prin strivire
Intoxicare monoxid de carbon
Intoxicare cu monoxid de carbon

Bineinteles, terapia cu oxigen hiperbaric are rezultate diferite in functie de numarul de sedinte, afectiunea tratata si organismul fiecaruia. Oxigenoterapia hiperbara (OTH) este populara peste tot in lume datorita caracterului sau non-invaziv si gamei largi de aplicabilitate in plan medical. Astfel, in urma tratamentului cu oxigen hiperbaric, se pot observa o serie de efecte extraordinare pentru un numar mare de afectiuni, inclusiv:

Alte boli tratate cu oxigenare hiperbara

Clinicile de medicina hiperbara din intreaga lume utilizeaza OTH pentru tratarea si/sau ameliorarea urmatoarelor boli: autism, paralizie cerebrala, boala Alzheimer, contuzie cerebrala, boala Crohn, lupus, migrene, dureri de cap, scleroza multipla, neuropatie, encefalopatie post-traumatica, artrita reumatoida, traumatisme medulare, tulburare de stres post-traumatic, trauma cerebrala, leziune cerebrala anoxica, sindrom complex de durere regionala sau sindromul reflex simpatic distrofic.