Telefon
+40 728 302 104
E-mail
office@oxythera.ro
Program
Luni - Vineri: 8.00-19.00

Reabilitarea in urma traumelor, interventiilor chirurgicale sau anumitor afectiuni medicale poate fi un proces dificil si de lunga durata. Caracterul non-invaziv si capacitatea de a grabi procesul de vindecare la nivel celular transforma oxigenarea hiperbara intr-un suport esential in cadrul actului de recuperare.


oxigenarea hiperbara de recuperare
Recuperarea poate fi un proces anevoios
oxigenare hiperbara de recuperare
Recuperarea mai rapida cu OTH
oxigenare hiperbara preventiva
O viata activa ne mentine sanatosi

Oxigenarea hiperbara reprezinta inhalarea aerului cu un continut de 95% oxigen intr-o camera a carei presiune este de 1.5 ori mai mare decat presiunea atmosferica. Astfel, concentratia oxigenului intr-o astfel de incapere este de 4.5 ori mai mare decat cea din aerul respirat.

Cu ajutorul concentratiei mari de oxigen si presiunii crescute din camera hiperbara, oxigenoterapia hiperbara imbunateste atat circulatia sangelui cat si capacitatea acestuia de a transporta oxigen in organism.

Oxigenul este esential declansarii procesului de vindecare la nivel celular. Insa, cantitatea de oxigen disponibila in mod natural in aerul respirat nu este suficienta pentru a ajunge si in tesuturile afectate, unde circulatia sangelui este blocata.

In acest context, hiperoxigenarea hiperbara este esentiala pentru asigurarea unei cantitati mari de oxigen in zonele traumatizate. Practic, oxigenul este impins sub presiune in fiecare celula a corpului.

Vindecarea rapida este cruciala pentru o recuperare de succes. Procesul de recuperarea poate fi necesar in urma traumelor cauzate de accidente auto, interventiilor chirugicale, anumitor afectiuni neurologice sau cardiovasculare sau accidentarilor legate de activitati sportive.

Astfel, oxigenarea hiperbara ajuta atat prin grabirea procesului de vindecare cat si prin caracterul sau non-invaziv.